De Amerikaanse acteur Woody Harrelson stelt tijdens de 35ste editie van het Filmfestival Gent in primeur de film Transsiberian voor.
bDat meldt het Filmfestival Gent dinsdag. De acteur, die bekendheid verwierf met de komische reeks Cheers en later succes oogstte met films als Natural Born Killers, The People vs Larry Flynt en No Country for Old Men, komt op woensdag 15 oktober de prent van regisseur Brad Anderson voorstellen.

In Transsiberian speelt Harrelson de rol van Roy die met Jessie (Emily Mortimer) in Peking heeft gewerkt en met haar via Moskou naar huis terugkeert, met de legendarische Transsiberië Express. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos (Eduardo Noriega) en Abby (Kate Mara), die op wereldreis zijn.

De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

Het 35ste Filmfestival Gent vindt plaats van 7 tot 18 oktober.