Tia Hellebaut: 'Ik hoop dat ik iets kan tonen op Memorial'
Foto: belga
De Olympische delegatie, met onder meer olympisch kampioene Tia Hellebaut en de zilveren meisjes van de 4x100m, is woensdagochtend om 7.45 uur geland op Brussels Airport.
Ze werd feestelijk onthaald door honderden supporters en familieleden. De meeste aandacht ging naar Hellebaut. De hoogspringster was zichtbaar vermoeid door de lange reis en de gebeurtenissen rond haar persoontje sinds ze zaterdag naar het goud sprong.

"Ik ben nu vooral moe, na een reis van meer dan 10 uur. Ik heb de voorbije dagen weinig geslapen door al die opwinding na mijn zege", vertelde ze. "Ik weet dat ik hier opgewacht wordt door een grote groep mensen uit mijn woonplaats Tessenderlo, die ik allemaal als mijn vrienden beschouw. Ik hoop dat ik vanavond wat tijd kan doorbrengen met mijn familie en vrienden. Ik ben drie weken weggeweest en verlang daar nu echt wel naar. Morgen vetrek ik alweer naar Zürich, waar ik vrijdag moet springen. Ik vind dat een zeer leuke meeting, maar moet wel toegeven dat ik me op dit moment wel wat gebroken voel. Ik hoop dat ik tegen de Memorial Van Damme (op vrijdag 5 september, nvdr) weer ok ben en dat ik daar iets kan tonen."

"Ik weet niet goed wat er me nu allemaal te wachten staat. Pas de volgende dagen zal ik denk ik beseffen wat ik heb teweeg gebracht. Ik hoop wel dat de media beseffen dat ik onmogelijk op alle vragen kan ingaan", aldus Hellebaut.