Arseus, de leverancier van diensten en producten aan tandartsen, apothekers en dokters, heeft in het eerste halfjaar een 29 procent hogere nettowinst geboekt van 9,9 miljoen euro. Arseus herhaalt ook zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar en mikt dus op een organische groei van 7 tot 8 procent.
Met een nettowinst van 9,9 miljoen euro blijft Arseus iets achter op de verwachtingen van analisten. Die hadden immers gerekend op een nettowinst van 11 miljoen euro in het eerste halfjaar.

'De beperkte stijging wordt veroorzaakt doordat de winsten van de nieuwe bedrijven, overgenomen met de opbrengst van de nieuw uitgegeven aandelen, slechts een beperkte periode in de halfjaarresultaten zijn geconsolideerd', verklaart Arseus in een persbericht.

De spin-off van Omega Pharma heeft dit jaar al het Franse Julie-Owandy en het Tsjechische Tamda overgenomen.

De bedrijfskasstroom (ebitda) steeg in het eerste haljfaar met 19 procent tot 18,7 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) dikte met 20 procent aan tot 15,16 miljoen euro. Dat komt overeen met 8,9 procent van de netto-omzet.

Arseus had eerder al bekendgemaakt een 17 procent hogere omzet van 170,46 miljoen euro te hebben geboekt in de eerste jaarhelft. De organische omzetgroei bedroeg 7 procent. 'De groei van de omzet en de winst is vooral te danken aan de introductie van eigen nieuwe producten en innovatieve concepten', legt Arseus uit in een persbericht.

Arseus mikt voor de rest van het jaar nog steeds op een organische groei van 7 tot 8 procent. De groep wil tegen 2010 een omzet van 500 miljoen euro realiseren. Dat moet gebeuren via organische groei en via overnames.