BRUSSEL - Prinses Claire en prins Laurent verwachten een kind. De geboorte is voorzien voor februari. Dat maakte de woordvoerder van het Paleis vanmiddag bekend.
Claire en Laurent trouwden op 12 april dit jaar. Volgens paleiswoordvoerder Michel Malherbe maakt Claire het erg goed. ,,Voorlopig is ze nog aan de slag als landmeter in Waver. Ze blijft ook de komende maanden aan het werk en zet haar publieke activiteiten als prinses gewoon verder'', aldus Malherbe. Het prinselijke paar is net terug van een vakantie in Marokko en besliste zelf om het nieuws nu bekend te maken, zo zegt hij nog.

Het nieuwe prinsje of prinsesje wordt het achtste kleinkind voor koning Albert en koningin Paola. De kans dat het ooit op de troon komt is evenwel erg klein. Het wordt immers pas elfde in de rang voor de troonopvolging. Toekomstige vader Laurent is tiende en komt daarmee na prins Filip, prinses Astrid en hun kinderen.

Het paleis kent de jongste tijd een babyboom. In april dit jaar beviel prinses Astrid nog van een vijfde kind, Laetitia Maria. Prinses Mathilde schonk op 20 augustus het leven aan haar tweede, prins Gabriël.