AKITA _ Onze landgenoot Bjorn Haneveer heeft goud gewonnen in het snooker op de wereldspelen in het Japanse Akita. De 24-jarige Weeldenaar versloeg in een spannende finale de Filipijn Marlon Manalo met 4-3.
In een gelijkopgaande wedstrijd nam Manalo, de Aziatische kampioen kwam, een 3-2 voorsprong. Maar Haneveer, de Europese kampioen, herstelde zich goed en won de volgende twee frames vrij eenvoudig.

Na zijn Europese titel eerder dit seizoen is deze overwinning op de World Games het tweede groot succes voor onze landgenoot. 'Het was een fantastische week. Ik moet zeggen, de finale was een ware thriller, voor een vol huis was het soms nog spannender dan tijdens een rankingtoernooi', genoot Haneveer nog na.

'Hopelijk worden de beleidsmensen bij ons wakker en wordt de snookersport een herkende Olympische sport. Biljart-, snooker- en poolspelers hebben hier bewezen dat het een sport is die op de Olympische Spelen thuishoort. Iets wat in 2008 misschien waarheid zal worden', brak de beste Belgische snookerspeler een lans voor zijn sport.

Uitslag: Bjorn Haneveer (Bel) - Marlon Manalo (Fil) 4-3 87(61)-9, 44-59(35), 61(48)-30, 63-66, 44(37)-53, 61(34)-12, 80(38)-17.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in