WASHINGTON _ De Amerikaanse soulzangeres Aaliyah, die ook in onze contreien recent een bescheiden hit had met 'Try Again', is gisteren omgekomen in een vliegtuigongeluk op de Bahamas. Dat berichtte de nieuwszender CNN vanochtend.
De 22-jarige zangeres, vrouw van rapper R. Kelly, was op de Bahamas voor de opname van een nieuwe videoclip. Ze reisde met een klein toestel terug naar de Florida toen dat om een nog onbekende reden op de startbaan neerstortte. Zeven andere inzittenden kwamen eveneens om het leven, één persoon raakte zwaargewond.

Aaliyah Haughton bracht in 1994 haar debuutalbum 'Age Ain't Nothing But A Number' uit, in de Verenigde Staten meteen goed voor platina. Het zangeresje uit Brooklyn was toen amper vijftien jaar oud. Met haar derde album scoorde ze onlangs een hit 'Try Again', een nummer dat ook op de soundtrack van de actiefilm 'Romeo Must Die' is terug te vinden. Aaliyah maakte hierin haar acteerdebuut. Ze zou ook een rol in de sequel van 'The Matrix' vertolken, die medio 2002 in de bioscoopzalen komt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in