GAZA _ Israëlische tanks zijn de voorbije nacht op twee plaatsen de Gazastrook binnengetrokken. Zowel in het noorden als in het zuiden rukten militairen onder helikopterdekking op, zo maakten bronnen binnen de Palestijnse veiligheidsdiensten bekend. Bij vuurgevechten die volgden op de inval is minstens één Palestijn gedood.
Bij Rafah aan de grens met Egypte zijn drie tanks ondere helikopterdekking ongeveer 2 kilometer autonoom Palestijns gebied binnengedrongen. Het kwam er tot een schotenwisseling tussen Israëlische soldaten en bewapende Palestijnen. Twee posten die onder controle stonden van de Palestijnse autoriteiten zouden inmiddels ingenomen zijn. Ten oosten van Gazastad zijn volgens de Palestijnen twee tanks gesignaleerd.

Bij een schotenwisseling is aan Palestijnse kant een dode gevallen. Vijf anderen raakten gewond van wie een ernstig, zo is vernomen van bronnen binnen de Palestijnse veiligheidsdienst.De Israëlische actie volgde op twee Palestijnse aanvallen op zaterdag waardoor in totaal zeker zes Israëliërs omkwamen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in