Oud-wereldkampioen Forrest gedood bij roofoverval
Vernon Forrest in 2002. Foto: AP

De Amerikaanse bokser Vernon Forrest, WBC-kampioen bij de juniormiddengewichten, is zaterdagavond in het Amerikaanse Atlanta doodgeschoten door twee mannen die zijn auto wilden stelen, maakte de Amerikaanse pers bekend. De 38-jarige bokser werd aangevallen toen hij de banden van zijn Jaguar aan het opblazen was bij een benzinestation, meldde een woordvoerder van de lokale politie op de televisiezender ESPN.

 

De twee overvallers vluchtten toen Forrest een vuurwapen bovenhaalde. Bij een achtervolging te voet werden verschillende schoten afgevuurd, en hierbij werd Forrest geraakt in het hoofd en in de rug.

Afgelopen september heroverde Vernon Forrest zijn WBC-titel bij de juniormiddengewichten door in Las Vegas op punten te winnen van zijn landgenoot Sergio Mora.

Hij heroverde op 13 september 2008 nog zijn WBC-titel in de klasse tot 154 pound (69.85 kilogram) door een overwinning op Sergio Mora. Het was zijn laatste gevecht, doordat hij in april een rib kneusde in de voorbereidingen voor een gevecht tegen Jason LeHoullier. Het gevecht kwam te vervallen en Forrest verloor zijn titel. Er stond voor Forrest een nieuwe kamp gepland op 3 augustus.

De 38-jarige Forrest won in 2002 tweemaal van Sugar Shane Mosley.  Forrest won in zijn carrière 43 maal, met 29 knockouts. Hij verloor driemaal.