Een 23-jarige Saoedi zal tweemaal nadenken vooraleer hij nog eens openlijk zijn seksleven uit de doeken doet. De man uit Djedda openbaarde vorige week zijn pikante avonturen tijdens het programma 'Red Line' op de Libanese satellietzender LBE, zo meldt de krant Gulf News uit Dubai zondag. Het gerecht uit zijn thuisstad diende klacht in; de man riskeert de doodstraf.
De 23-jarige werknemer van de nationale luchtvaartmaatschappij Saudi Arabian Airlines zit ondertussen al in de cel. Na de uitzending klopten meer dan honderd bezorgde burgers aan bij het gerecht in Djedda.

Tijdens de live-uitzending deed hij onder meer uit de doeken hoe hij als 14-jarige de eerste maal seks had, met een buurvrouw. Ook op het menu stonden uitweidingen over voorspel en liefdestechnieken en het technologisch aspect. Zo verklapte hij hoe hij met behulp van de bluetooth-functie van zijn gsm contact probeerde te leggen met getrouwde vrouwen.

De man riskeert nu de doodstraf. Zo is het volgens het streng-islamitische recht in de Golfstaat verboden voor mannen en vrouwen die geen familie zijn, zich in dezelfde ruimte te begeven. Voor- en buitenhuwelijkse seks kunnen evenmin door de beugel, net als 'onkuis moreel gedrag' zoals het etaleren van het seksleven.

Het gaat om 'aanklachten van de zwaarste aard', citeert Gulf News de de voorzitter van het gerecht in Djedda: 'perversie, herhaald overspel en publiekelijk praten over zonden'. 'Bij een veroordeling riskeert de man de doodstraf', aldus de rechter.