Dancefestival Tomorrowland bereikt maximumcapaciteit
Veel sfeer en lachende gezichten op Tomorrowland. 'Nergens wordt zoveel gedanst als hier.' Stijn Hermans Foto: © Stijn Hermans
De vijfde editie van het dancefestival Tommorrowland in Boom stevent af op een ongezien succes, met 90.000 bezoekers verspreid over twee dagen. Daarmee zit het festivalterrein op het recreatiedomein De Schorre in Boom aan zijn maximumcapaciteit, maar van verhuizen is geen sprake, zo werd vernomen van Christophe Van den Branden van festivalorganisator ID&T.
De twee festivaldagen zijn uitverkocht, goed voor twee keer 45.000 verkochte tickets. 'Ook de camping is met 16.000 kampeerders volledig volgelopen', aldus Van den Branden. Ter vergelijking: in 2008 werden in totaal 50.000 tickets verkocht.

'Provinciaal recreatiedomein De Schorre is een van de steunpilaren van ons succes. Het terrein leent zich perfect voor het sprookjesachtige concept dat we willen creëren. We kunnen er twaalf podia kwijt, zonder dat de optredens onderling verstoord worden. We willen in de eerste plaats dan ook onze kwaliteit vasthouden alvorens verder uit te breiden. De campingcapaciteit willen we naar volgend jaar wel optrekken', zegt Van den Branden.

De grote volkstoeloop zorgde voor heel wat verkeersellende. 'Vrijdag was het op alle toegangswegen richting Boom erg lang aanschuiven richting camping', verduidelijkt Joris Van Camp van de politie zone Rupel. 'Ook zaterdag was het lang aanschuiven naar de verschillende parkings. Dat zal ook zondag zo zijn. Voorts verwachten we zondag rond middernacht nog wel wat fileleed als het festival afloopt en de 45.000 bezoekers naar huis willen.'

Organisatie en politie blikken tevreden terug op de eerste festivaldag. 'Er waren amper noemenswaardige incidenten', meldt Van Camp. Rond 1 uur waren er wel enkele schermutselingen aan de pendelbussen die de bezoekers naar de parkings voeren, met een geblutste belbus tot gevolg. Maar dat incident verstoorde de dienstverlening niet. Zondag zet De Lijn twaalf pendelbussen in van en naar het festivalterrein.

In totaal spelen op Tomorrowland 200 dj's. Headliners zijn onder meer Moby, David Guetta, Martin Solveig en Armand Van Helden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig