Gladys Willems is er op de laatste dag van de Wereldspelen in het Taiwanese Kaohsiung in het boogschieten op het onderdeel compound niet in geslaagd een medaille te veroveren.
De 32-jarige Schotense, nummer 19 op de FITA-wereldranglijst, verloor in de halve eindstrijd met 60-56 van de Nederlandse Ingeborg Renata Enkelhoven-Mokkenstorm (FITA-74). In de strijd om de derde plaats moest Willems het opnemen tegen de Kroatische Ivana Buden (FITA-2), die in haar halve eindstrijd verrassend de duimen had moeten leggen tegen de Oostenrijkse Petra Goebel (165). De strijd voor brons tussen Willems en Buden draaide uiteindelijk uit op winst voor de Kroatische die het met 65/63 haalde van de Belgische kampioene.

Beide atletes, die normaal uitblinken in het boogschieten van op 70 meter, bewezen op de Wereldspelen met hun plaats in de halve finales dat ze zich uitstekend kunnen aanpassen aan het veldboogschieten. Willems startte uitstekend met een perfecte score van 3 x 6 van op 20 m, en nam meteen 2 punten voorsprong. Buden toonde zich echter de meest constante schutster, en met scores van 16 (25 m), 17 (45 m) en 16 (60 m) tegen 15 (25 m), 14 (45 m) en 16 (60 m) voor Willems, haalde ze uiteindelijk brons met 65-63 winst.

Petra Goebel veroverde goud na winst met 60/59 tegen de Nederlandse Enkelhoven-Mokkenstorm. Goebel veroverde eerder al brons op de Wereldspelen 2005 in Duisburg.

Daarmee blijft België op deze achtste editie van de Wereldspelen steken op 7 medailles: goud voor Kate Adriaensen (waterski) en het meisjespaar Tatjana De Vos/Florence Henrist (acrogym/duo), zilver voor het gemengd duo Menno Vanderghote/Julie Van Gelder (acrogym), het duo Fabrice Uytterhoeven/William Van der Biest (petanque doublette), het korfbalteam en Diego Vandeschrick (karate Kumite -75 kg) en tenslotte brons voor het het gemengd duo Wendy Driesen/Yazid Dalaa (ju-jitsu/mixed duo games).