Achtling van Los Angeles verdient 250.000 dollar met realityshow
Foto: © Picasa 3.0
De moeder van de achtling die in januari in Los Angeles werd geboren, tekende een contract met een Nederlands productiehuis. Haar kinderen figureren drie jaar lang in een realitysoap, en krijgen daar 250.000 dollar voor. Dat berichtte de Los Angeles Times zaterdag.

Volgens de bepalingen in het contract dat werd getekend met het productiehuis Eyeworks, krijgen de achtling en de zes andere kinderen van Nadya Suleman samen 125.000 dollar voor 36 draaidagen in het eerste jaar, 75.000 dollar voor 21 dagen in het tweede jaar en 50.000 voor 14 dagen in het derde, verduidelijkt de Los Angeles Times op zijn site.

Het contract moet nog door een rechter worden goedgekeurd, en werd volgens de krant vrijdag bij het Hooggerechtshof van Los Angeles afgeleverd. De kinderen kunnen pas over het geld beschikken vanaf hun 18de verjaardag.

Eyeworks TV is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in reality-tv met filialen in een dozijn landen waaronder de VS, Argentinië, Australië en tal van Europese landen waaronder ook België.

De 33-jarige Nadya Suleman bracht de achtling op 26 januari ter wereld. Ze werd het middelpunt van een nationale controverse omdat ze alleenstaand en werkloos was, en reeds zes kinderen had gekregen voor ze van de achtling beviel, allemaal door middel van kunstmatige bevruchting met sperma van een donor.