Kardinaal Danneels betreurt zinloos geweld
Foto: vum
BRUSSEL - ,,Het drieste overlijden van treinbestuurder Guido Demoor in Antwerpen is het zoveelste getuigenis van zinloos geweld dat ons land de laatste tijd geregeld treft'', aldus kardinaal Danneels maandag.
,,Guido Demoor heeft een heel moedige daad gesteld. Het feit dat hij dat met de dood heeft bekocht, betekent niet dat hij slecht gereageerd heeft. Ondanks het feit dat zijn tussenkomst op de slechtst denkbare wijze is afgelopen, verdient de reactie van Guido Demoor de grootste bewondering en de diepste waardering'', reageert de kardinaal op het incident. Kardinaal Danneels betreurt dat de prijs voor die moed zijn eigen leven was en hij deelt in het verdriet van de familie en de collega’s van de man. ,,We mogen de kop niet in het zand steken: dergelijk zinloos geweld komt niet uit de lucht gevallen. Wij worden allemaal uitgedaagd om na te denken over welke maatschappij we willen. De katholieke kerk doet er van haar kant via haar organisaties alles aan om agressie tegen te gaan'', zegt Danneels.

,,Dagelijks zetten duizenden christenen, en trouwens niet alleen christenen, zich in om het sociale weefsel van onze samenleving op te bouwen en te verstevigen, om zo de voedingsbodem van het zinloze geweld beetje bij beetje weg te nemen'', besluit de kardinaal.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig