Bruine beer doodgeschoten
Foto: rr
MÜNCHEN - De bruine beer die de afgelopen weken rondstruinde in het grensgebied van Duitsland en Oostenrijk is doodgeschoten. Dat hebben de autoriteiten in Beieren maandag zonder nadere toelichting bekendgemaakt.
De beer, die door de pers Bruno werd gedoopt, werd enige tijd geleden in de Italiaanse Alpen losgelaten in het kader van een programma om gefokte dieren weer in het wild uit te zetten.

De beer stak echter de Alpen over en dook een aantal keer op in Oostenrijk en Duitsland, waar hij zich tegoed deed aan schapen, geiten en konijnen en bijenkorven plunderde. Omdat het niet lukte hem levend te vangen werd afgelopen weekeinde besloten dat het dier doodgeschoten mocht worden.

,,Bruno'' was de eerste beer in 170 jaar die opdook in Beieren en kon dan ook op heel wat sympathie van de bevolking rekenen. Omdat het dier toch een risico voor de bevolking inhield, besloten de autoriteiten om de beer levend te vangen. Het WWF probeerde ,,Bruno'' daarop in een speciale val te lokken en een speciaal afgereisd team van Finse berenvangers speurde de voorbije twee weken tevergeefs het hele gebied af.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig