LONDEN - De organisatoren van de 118de editie van het grastoernooi van Wimbledon, het derde Grand-Slamtennistoernooi van het seizoen, hebben zaterdagnamiddag bekendgemaakt dat er zondag zal gespeeld worden, omwille van de slechte weersomstandigheden tijdens de afgelopen week. Het programma van zaterdag werd volledig geannuleerd.
Het is nog maar de derde keer in de geschiedenis van het toernooi dat er zal gespeeld worden op 'Middle Sunday'. Enkel in 1991 en 1997 zag de organisatie zich ook genoodzaakt de traditionele rustdag niet te respecteren.

De vertragingen die opgelopen waren op maandag, dinsdag en woensdag (op deze laatste dag werd er helemaal niet gespeeld) werden opgevangen op vrijdag, toen er de hele dag wedstrijden konden afgewerkt worden. Vandaag zaterdag was er op het moment van de beslissing echter nog steeds geen enkele bal geslagen, omwille van de aanhoudende regen.

De weersvooruitzichten voor zondag zijn alvast goed. Vanaf 9u00 plaatselijke tijd (8u00 GMT) worden er tickets verkocht: 11.000 voor het central court aan 35 pond per stuk, 10.000 voor court 1 aan 30 pond, en 7000 voor de andere courts aan 15 pond.