Tom Boonen wint tweede etappe Ronde van België
KNOKKE-HEIST -Tom Boonen heeft ook de tweede rit in de Ronde van België gewonnen. In Knokke-Heist was hij veruit de snelste in de massaspurt. Boonen blijft uiteraard ook leider in het algemeen klassement.

Het eerste wedstrijduur werd snel afgemaald. Toch vielen een twintigtal renners aan. Het peloton liet niet begaan en na verloop van tijd kwam er een algemene hergroepering.

Na ongeveer 70 kilometer koers stak de Fransman David Boucher het vuur aan de lont. Hij kreeg eerst het gezelschap van de Rus Dmitri Konyshev en daarna van het duo Steven De Neef en Steven De Champs. De vier kregen al snel een voorsprong van om en bij de 5 minuten voor elkaar. Toen de jongens van Jacques-T-Interim het gashendeltje in het peloton opendraaiden, brak met nog 37 km voor de boeg, de grote groep in twee delen.

De vier leiders mochten de drie plaatselijke ronden, van iets meer dan 9 kilometer elk, aanvatten met een voorsprong van 47 seconden op het eerste deel van het peloton met daarin de drager van de zwarte leiderstrui, Tom Boonen. De rest van de groep volgde op bijna 2 minuten.

Op 22 kilometer van de eindmeet moest Steven De Champs de leiders lossen met krampen en ook Boucher liet zich inlopen. De Neef en Konyshev werden op 20 kilometer van de finish gegrepen.

Vanaf dan namen de renners van Quick Step-Innergetic de eerste groep op sleeptouw, al probeerde Laurens Ten Dam nog -tevergeefs- de spurt te ontlopen. In de voorbereiding op de sprint nestelde Niko Eeckhout zich in het wiel van Tom Boonen. In de spurt zette Guido Trenti de deur open voor de tweede opeenvolgende zege voor zijn ploegmakker Tom Boonen die een fietslengte voorsprong had op de Oekraïner Mikhaylo Khalilov.