Bijna helft meer klachten bij ombudsdienst De Post
Foto: rr
BRUSSEL - De pmbudsdienst van De Post ontving het afgelopen jaar 11.227 klachten, dat is bijna de helft (45,88 procent) meer dan in 2003. Dat blijkt uit het jaarverslag van de ombudsdienst dat vandaag op een persconferentie werd voorgesteld.

De aard van de klachten is vergelijkbaar met 2003. Concreet klagen de Belgen vooral over de reorganisatie van de postverdeling (Georoute), tariefwijzigingen bij de Bank van De Post, de verdwijningen van zendingen en de manier waarop klachten worden behandeld. Voor 2004 kwamen er klachten over de slechte start van DoMyMove, de verhuisservice van De Post, bij.

De Post is een bedrijf in verandering, en dat zorgt voor ongenoegen, besloot ombudsvrouw Truus Lostrie. Maar ze wees ook op een structureel probleem doordat het personeel van De Post niet altijd goed voorbereid is op die veranderingen.

Topman van De Post Johnny Thijs beloofde een reeks concrete maatregelen, waarvan de meest in het oog springende een centraal meldnummer voor klachten is. Voortaan kan de klant op één nummer (02/201.23.45) terecht met al zijn klachten over alle diensten van De Post.