Vanhecke reageert op overstap Vlaams Belangers
BRUSSEL - 'Jean-Marie Dedecker heeft de voorbije weken heel Vlaanderen doorkruist om Vlaams Belang-militanten en -mandatarissen met ongeloofwaardige beloften uit de partij los te weken. Ik dacht nochtans dat hij de bedoeling had paars af te straffen en de onbetrouwbaarheid van de CD&V aan te klagen.' Dat verklaarde Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke in een reactie op de overstap van Monique Moens naar Lijst Dedecker (LDD).
Voor Dedecker is het Vlaams Belang de jongste tijd echter de pispaal, wat voor Vanhecke onverantwoord is met het oog op de rechtse frontvorming. 'Tot mijn verbazing wordt alles geconcentreerd op de persoon van Vanhecke', aldus nog de partijvoorzitter.

Hij herinnert er ook aan dat voor hem alles begonnen is bij het voorstel van Jurgen Verstrepen om naast de lijst het Vlaams Belang nog een rechts-nationalistische lijst samen te stellen voor de federale verkiezingen. 'Ik heb dat toen afgedaan als een voorstel van een leerling-tovenaar. Als ik dat als voorzitter van het Vlaams Belang niet meer mag zeggen, weet ik het ook niet meer', besluit Frank Vanhecke.