Poolse delegatie legt bloemen neer
Foto: photo news
BRUSSEL - Een veerigtal Polen heeft vandaag in het Centraal Station in Brussel bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken op de plek waar Joe Van Holsbeeck op 12 april werd doodgestoken. De delegatie was gistermorgen uit Krakau vertrokken en vanmiddag om 13 uur in Brussel aangekomen.
Elk van de jonge Polen legde een witte roos neer en stak een kaars aan bij een ogenblik van bezinning. ,,De delegatie wenst te tonen hoe verontwaardigd ze is over de moord op deze adolescent. Met dit eerbetoon willen we het Belgische volk ook tonen dat we erg aangeslagen zijn door wat gebeurd is'', zei Alexandra Hebda namens de groep.

,,Dit drama komt dezer dagen in alle Poolse kranten ter sprake. We kunnen alleen maar geschokt zijn door deze moord, die voor een mp3-speler gepleegd werd. Als een Pool de tweede dader in Polen herkent, zal hij hem zonder aarzelen aan de politie aangeven, want hij moet berecht worden voor deze misdaad'', aldus nog de vrouw.

De delegatie denkt dat de zaak het imago zal beschadigen van de Polen die in het buitenland leven. ,,Volgens de statistieken is de jeugdcriminaliteit in Polen vergelijkbaar met die in andere landen. Niet meer of niet minder dan in andere landen zijn er problemen met sommige jongeren, die in instellingen worden geplaatst'', zei Hebda nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig