LONDEN - De versperringen in grote delen van een centraal district in de Britse hoofdstad na de vondst van verdachte pakketten zijn opgegeven. De pakketten blijken afkomstig te zijn van een kunstenares. De politie heeft de vrouw gearresteerd toen ze zich op het politiebureau aanmeldde.
Een aantal straten in de wijken Hammersmith Grove en Shepherds Bush was vanmorgen een tijdlang uit voorzorg niet meer toegankelijk. De politie vermoedde dat er bommen verstopt zaten in de merkwaardige installaties van piepschuim en karton. De omgeving werd uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Bomexperten troffen echter geen springstoffen aan.

De installaties werden vervolgens opgeruimd. Bij de 'kunstwerken' ging het bijvoorbeeld om een altaar uit piepschuim en karton, waarop bloemen stonden.

Omwille van de terreuraanslagen in juli met 52 doden geldt er in Londen nog steeds verhoogde waakzaamheid. Vorig jaar hadden vier zelfmoordterroristen zich in drie metrostellen en een bus de lucht ingeblazen. Twee weken later kon een nieuwe reeks aanslagen verhinderd worden. Sindsdien was er verschillende keren vals alarm.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig