BRUSSEL - Het Vlaams Belang kan voor zijn Brusselse verkiezingsmeeting niet terecht in het Constant Vanden Stockstadion van voetbalclub Anderlecht. Een week na de reservatie kwam Anderlecht op de reservatie terug. Volgens lijsttrekker Filip De Man zoekt de club nu een alternatief om een schadevergoeding te ontlopen.

Het Vlaams Belang en zijn voorganger Vlaams Blok heeft het altijd al erg moeilijk gehad om een zaal in Brussel te vinden voor een meeting. In het verleden kreeg de partij nog een fikse schadevergoeding nadat de stad Brussel een partijcongres in het Congressenpaleis probeerde te verhinderen.

Volgens de website van La Capitale had het Vlaams Belang via een onbekende vzw een reservatie gedaan en de huur betaald. Kamerlid De Man stelt echter dat duidelijk gezegd was dat het om een manifestatie van het Vlaams Belang ging. Aangezien de reservatie in orde was, liet de partij enkele honderdduizenden folders drukken waarin de meeting werd aangekondigd met als sprekers De Man en Johan Demol, het Brussels boegbeeld van de partij.

Maar binnen de week kwam Anderlecht terug op de reservatie. Volgens De Man is de voetbalclub nu op zoek naar een andere zaal waar de meeting zou kunnen plaatsvinden. Op die manier wil de club de zaak in de minne te regelen om een schadevergoeding te ontlopen, aldus nog Filip De Man.