KABOEL 26/02 (DPA) = Bij een revolte in een beruchte extra beveiligde gevangenis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, is het tot zware gevechten tussen gevangenen en de politie gekomen. De Britse BBC meldde zondag op gezag van niet nader genoemde bronnen, dat vier gedetineerden van de Pul-i-Charkhi-gevangenis daarbij om het leven zijn gekomen.
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie in Kaboel verklaarde dat er verscheidene gewonden gevallen zijn, maar sprak niet van doden. Volgens onbevestigde berichten opende de politie het vuur op de muiters.

Volgens de woordvoerder van Justitie hebben zaterdagavond circa 1.300 gevangenen de vrouwenafdeling van de gevangenis bestormd en daar twee bewaaksters gegijzeld. De BBC meldde dat de revolte is uitgegaan van gedetineerde aanhangers van de radicaal-islamitische taliban en van het terreurnetwerk al-Qaida.

Volgens het ministerie van Defensie in Kaboel hebben de ordediensten in de gevangenis steun gekregen van het leger om de toestand onder controle te krijgen.

Een maand geleden slaagden zeven talibanstrijders erin uit Pul-i-Charkhi te ontsnappen.