BRUSSEL - Het parket van Brussel opent een onderzoek naar het verdacht overlijden van een 45-jarige man. Het gerecht onderzoekt of de dokters van het Brusselse Koningin Elisabethziekenhuis mogelijk schuldig zijn aan schuldig verzuim. Het is de vrouw van het slachtoffer die klacht heeft ingediend. Zo meldt het parket zondag.
Het verhaal begint op 31 januari wanneer de vrouw en haar vriend Sebastien, uit Ukkel (geboren in 1961), naar het Koning Elisabethziekenhuis trekken. De vrouw voelt zich niet goed en klaagt over pijn aan haar longen. Het is echter haar vriend die in het ziekenhuis plots een beroerte krijgt.

Volgens de vrouw weigeren de artsen haar man te helpen. Wanneer ze een taxi belt om Sebastien naar een ander hospitaal te voeren, weigert ook die omdat Sebastien intussen half verlamd is. Uiteindelijk komt het slachtoffer terecht in een Leuvens ziekenhuis, waar hij zaterdag is overleden. Volgens de Leuvense dokters is het mogelijk dat zijn dood mede veroorzaakt is doordat Sebastien niet meteen behandeld werd, aldus het parket.

Het Brusselse gerecht vraagt nu een autopsie om de doodsoorzaak te bepalen en vraagt ook opheffing van het medisch beroepsgeheim. De parketmagistraat verduidelijkte zondag wel dat de vrouw van het slachtoffer een psychiatrisch verleden heeft en dat de dokters van het Elisabethziekenhuis intussen zelf klacht tegen haar hebben ingediend wegens bedreiging. Het parket benadrukt ook voorlopig enkel over een verklaring van de vrouw te beschikken.