Suez en Gaz de France bevestigen fusie
PARIJS - Suez - het moederbedrijf van Electrabel - en Gaz de France gaan fuseren. Dat hebben zaterdagnacht ook de bedrijven zelf bekendgemaakt. Door de fusie ontstaat de tweede grootste stroom- en gasleverancier ter wereld. Het moet een vijandig bod van Enel tegengaan.
Suez en Gaz de France, respectievelijk vierde en negende grootste nutsbedrijf ter wereld, verklaarden in een verklaring na hun raad van bestuur zaterdagnacht dat hun ceo's Gerard Mestrallet en Jean-François Cirelli de verdere gesprekken leiden. Meer details werden niet vrijgegeven.

De Franse premier Dominique de Villepin zei zaterdag dat een fusie de meest aangewezen piste is, gezien het strategisch belang van energie.

In een verklaring van Suez luidt het dat onder meer gezien de complementariteit en de haalbaarheid van synergetische groei een combinatie van beide bedrijven de grootste waarde voor aandeelhouders zou creëren.

De fusie zal het tweede grootste nutsbedrijf ter wereld opleveren qua marktwaarde, na Electicité de France. Het Duitse E.ON wordt van de tweede plaats gestoten.