Di Rupo vraagt garanties activiteiten in België
BRUSSEL - PS-voorzitter en Waals minister-president Elio Di Rupo meent dat de plaats van Electrabel en de activiteiten in België versterkt moeten worden door Suez en vraagt garanties voor de activiteiten van Suez in België.

Di Rupo deed die verklaringen zaterdag nadat de fusie van Gaz de France en Suez bekend werd gemaakt. Hij hoopt dat de fusie ondersteund wordt door een ambitieus industrieel project en dat Gaz de France en Suez hun activiteiten willen ontwikkelen.

De plaats van Electrabel en de activiteiten in België moeten versterkt worden en er moeten garanties geboden worden voor de activiteiten van Suez in België, aldus Di Rupo.

De PS-voorzitter benadrukt ook dat de verbintenissen die Suez tegenover België aanging, gerespecteerd moeten worden en vraagt garanties voor de werkgelegenheid en voor de investeringen. Bovendien legt hij er de nadruk op dat de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het Belgische grondgebied moeten toenemen.

Di Rupo dringt er ten slotte ook op aan dat er functies voor Belgen in het topmanagement van de groep gereserveerd blijven, in de geest van de Frans-Belgische groep Suez-Electrabel.