Zieke Dua niet op congres Groen!
Foto: ep
BRUSSEL - Vera Dua, de voorzitster van Groen!, is zaterdag niet aanwezig op het congres van haar partij in Brussel. Dua ligt ziek te bed, aldus de woordvoerder van de partij. De slotspeech van Dua zal worden gelezen door Europarlementslid Bart Staes.
Groen! houdt een congres onder het motto ,,Keuzes voor de toekomst''. Op het ideologisch congres aan de Brusselse VUB worden vier grote thema’s besproken die de standpunten van de partij moeten actualiseren. Daarnaast zal Groen! enkele statutaire beslissingen nemen.

Eerste thema van de inhoudelijke discussie is ,,Ecologische grenzen als uitdaging voor de economie''. Daarnaast buigt de groene partij zich over ,,Anders werken: keuzes voor meer vrijheid en zorg'' en ,,Samenleven in verschil: een uitdaging''. Laatste thema is ,,Ecologische rechtvaardigheid in een kwetsbare wereld''.

Partijvoorzitster Vera Dua, die er dus zelf niet is, heeft al benadrukt dat de basisprincipes van Groen! niet ter discussie staan. Wel is het de bedoeling van het congres om te herbevestigen waar Groen! voor staat.