Paus toont zich even aan het raam
Foto: ap
ROME - Paus Johannes-Paulus II, die afgelopen donderdag in het Romeinse Gemelli-ziekenhuis werd opgenomen, is vandaag even aan het raam van het ziekenhuis verschenen.
De paus, die kampt met ademhalingsmoeilijkheden, heeft via een schriftelijke boodschap aan de gelovigen gevraagd om voor hem te bidden. De boodschap werd in zijn naam in het Vaticaan voorgelezen door aartsbisschop Leonardo Sandri. ,,Lieve broeders en zusters, ik richt mij opnieuw tot jullie vanuit het Gemelli-ziekenhuis. Ik bedank jullie en ik voel mij spiritueel zeer dicht bij jullie. Ik vraag jullie ook om voor mij te blijven bidden'', schrijft hij in de boodschap.

Onmiddellijk nadat de boodschap werd voorgelezen en de zegening werd uitgesproken door aartsbisschop Sandri verscheen de paus aan het raam van zijn kamer in het Gemelli-ziekenhuis. Hij maakte ook een zegengebaar met zijn hand. De beelden werden gefilmd en uitgezonden door de verschillende televisiezenders die voor het ziekenhuis aanwezig waren, maar de gelovigen die zich voor het Vaticaan hadden verzameld, konden ze niet zien omdat ze niet werden uitgezonden op de grote schermen die in de buurt van de baseliek werden geïnstalleerd.

Het is de eerste keer sinds het begin van zijn pontificaat dat de paus niet kan deelnemen aan het Angelusgebed. De 84-jarige kerkvorst lijdt al 15 jaar aan de ziekte van Parkinson en werd afgelopen donderdag in het ziekenhuis opgenomen met ernstige ademhalingsmoeilijkheden.