VILVOORDE - De veiling van persoonlijke attributen van bekende Vlamingen ten voordele van projecten van SOS-Kinderdorpen in de door de tsunami getroffen gebieden in Zuid-Oost-Azië heeft 119.000 euro opgebracht.
De slotavond werd gisteren in de TV-studio van Videohouse in Vilvoorde bijgewoond door zo’n 400 mensen, waaronder heel wat BV’s. 58 bekende Vlamingen stelden voor de veiling persoonlijke zaken ter beschikking.

Het meest werd geboden voor een racket en tennisoutfit van Kim Clijsters (15.500 euro). Ook een fiets van Helmut Lotti (7.000 euro) scoorde hoog, net als een schilderij van VLD-politicus Rik Daems (3.200 euro), de Clouseau-platinaplaat van En Dans (2.400 euro), een lederen jekker van Paul Jambers (1.400 euro) en het Gouden Oog dat ooit uitgereikt werd aan Luc Appermont (1.000 euro). br>Op deze objecten kon de afgelopen weken geboden worden via internet. Na deze pre-veiling, die vorige zondag werd afgesloten, werd een totaal van 31.000 euro gehaald. De drie hoogste bieders per attribuut werden vrijdagavond uitgenodigd voor de slotveiling onder leiding van veilingmeester Bernaerts. Luc Appermont babbelde het geheel aan mekaar. Diverse van de bekende Vlamingen waren aanwezig om persoonlijk te overhandigen wat ze hadden afgestaan.

De opbrengst gaat uit naar de organisatie SOS-Kinderdorpen, die over de hele wereld weeskinderen en verwaarloosde kinderen opvangt. Het geld zal worden gebruikt om hulp te verschaffen aan meer dan 1.000 weeskinderen. In de getroffen gebieden had de organisatie reeds meer dan 35 kinderdorpen. Sinds de tsunami-ramp werden 16 noodvestigingen bijgebouwd om de grote nood aan opvang te kunnen verwerken.