De Zwitserse federale rechtbank heeft dinsdag het beroep dat de 37-jarige Duitse schaatsster Claudia Pechstein had aangetekend tegen haar tweejarige schorsing, verworpen.
Pechstein hoopte een gerechtelijk bevel te verkrijgen om aan de Spelen te mogen deelnemen, maar door de uitspraak mag ze haar olympische dromen opbergen.

De Zwitserse rechtbank was van oordeel dat er weinig kans bestaat dat de vijfvoudige olympisch kampioene haar algemeen beroep tegen de schorsing zal winnen.

Pechstein werd vorig jaar door de Internationale Schaatsunie ISU op grond van indicaties en opvallende bloedwaarden voor twee jaar geschorst. Ze was de eerste atlete die op basis van afwijkende waarden in haar biologisch paspoort werd geschorst. Ook het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigde op 25 november haar schorsing.

In december deed de Zwitserse federale rechtbank een toegeving, waardoor Pechstein mocht starten op de 3.000 m in het Amerikaanse Salt Lake City. Ze faalde echter om het olympisch minimum te halen. Haar advocaten dienden daarna een claim in om haar in meer wedstrijden te laten starten, maar dat werd resoluut door de rechtbank afgewezen.