Belgische arts geeft zes vrouwen fout donorzaad
Foto: rr
De Belgische gynaecoloog die in zijn Nederlandse IVF-kliniek een fout maakte waardoor een blank lesbisch koppel een zwarte baby kreeg, heeft nog meer geklungeld met donorsperma. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Begin 2002 liet een blank lesbisch koppel uit Groningen zich behandelen in de fertiliteitskliniek van het ziekenhuis Delfzicht. Ze hadden hun eigen blanke spermadonor. Bij de bevalling bleek echter dat hun baby een donkere huid en kroeshaar had. Een onderzoek van het ziekenhuis toonde aan dat er spermastalen omgewisseld waren.

Bij verder onderzoek werden bij de Belgische dokter een hele resem slordigheden vastgesteld. Zo zat in het spermastaal van het lesbisch koppel het zaad van twee verschillende mannen.

De dames daagden het ziekenhuis én de dokter onlangs voor de rechter. In de loop van het proces meldden zich nog zeker zes vrouwen die 'verkeerd sperma' kregen. Zo getuigde een slachtoffer dat ze bevrucht werd met sperma dat bestemd was voor het koppel achter haar in de wachtzaal.