Het federale parket in Brussel gaat zich bezighouden met het nieuwe gokschandaal in het Europese voetbal. Het stuurde vorige week een brief naar het parket van Bochum met het verzoek inzage te krijgen in het Belgische luik van het dossier. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.
Dat Belgische luik slaat onder andere op UR Namen en een pak - zeventien naar verluidt - gemanipuleerde duels uit de tweede klasse vorig seizoen. Het Duitse gerecht maakte het schandaal in november 2009 bekend. "De Duitsers hebben niet gedaan wat ze zegden te zullen doen: ons de feiten doorspelen opdat we ze zelf kunnen onderzoeken", zegt parketwoordvoerster Lieve Pellens. "Wij hebben nu een brief gestuurd. We zijn vastbesloten dit dossier bij ons binnen te trekken."

Dat het politie en gerecht menens is, zou ook moeten blijken uit de aanduiding binnen de federale politie van iemand die zich met voetbalfraudedossiers gaat bezighouden. Ook bij het ministerie van Justitie komt er een specifieke voetbalmagistraat.

De Voetbalbond (KBVB) is nog steeds op zoek naar leden voor de nieuwe commissie 'Beteugeling Competitievervalsing Betaald Voetbal'. De deadline van 22 december 2009 verstreek zonder voldoende kandidaturen. Voor bondsprocureur René Verstringhe is de actie van het federale parket goed nieuws. De KBVB staat namelijk nergens in zijn beloofde onderzoek naar UR Namen. Ex-voorzitter Jean-Claude Baudart werd wel opnieuw verhoord, maar hij is de enige.