Speurders Janssen onderzoeken ook verdwijning Duitse studente
Foto: rr
In de zaak rond seriedoder Ronald Janssen (38) hebben Belgische en Duitse politieteams overlegd rond de onopgehelderde verdwijning van Tanja Gräff. De 21-jarige studente verdween in de zomer van 2007 na een fuif.

Duits procureur Jürgen Brauer én de politie in het Duitse Trier bevestigden maandagochtend dat er contact was met het Belgische speurdersteam om te kijken of er een mogelijk verband is tussen de verklaringen van de seriedoder en de onopgehelderde verdwijning van Tanja Gräff, na een studentenfuif net over de grens.

'Op dit moment wisselen we daarover informatie uit', zegt de politie in Het Laatste Nieuws. 'Ook de ouders van het vermiste meisje zijn daarvan op de hoogte gebracht.'

De Belgische politie zocht in binnen- en buitenland naar onopgehelderde zaken die verband kunnen houden met de onvolledige verklaringen van de seriedoder. Janssen hield zich, zo blijkt, vaker op rond jongerenfuiven en zomerfestivals om zijn slag te slaan.

Hasselts procureur des Konings Marc Rubens stelde maandag dat ze in de affaire-Janssen 'met dossiers bezig zijn die interessant kunnen zijn', maar hij voegde daar meteen aan toe dat er pas 'op het einde van de rit over gecommuniceerd wordt'.