Geena Lisa is meteen Slimste Mens
Geena Lisa heeft haar entree in De Slimste Mens niet gemist. Ze won meteen haar eerste aflevering. VRT-gezicht Lieven Verstraete mag blijven hopen op een recordaantal deelnames, maar beleefde een moeilijke avond.
In zijn achtste optreden in de tv-quiz, moest Verstraete het opnemen tegen Koen Wauters en Geena Lisa. Aanvankelijk zag het er niet al te best uit voor het VRT-anker; hij kon geen trefwoorden over het stripfuurtje Rataplan bedenken en kon geen verbanden leggen in de puzzelronde. Vooral Koen Wauters sprokkelde naarstig punten tijdens die rondes en nam zo resoluut de leiding.

Geena Lisa wist echter te profiteren van een sterke beeldvraag, waarin ze 150 seconden binnenhaalde dankzij de telenovella Sara. Omdat Wauters de mist inging bij zijn vraag over de Franse tv-show Tenue de Soirée mocht ze zich zelfs de Slimste Mens kronen.

In de eliminatieronde tussen Wauters (308 seconden) en Verstraete (298 seconden) ging het aanvankelijk gelijk op. Bij een 46-88 stand moest Koen Wauters vijf mannelijke Europese troonopvolgers noemen. Hij kwam echter niet verder dan prins Charles. Lieven Verstraete had aan Willem-Alexander, Felipe en onze eigen prins Filip voldoende om zijn verblijf in de quiz nog een dag te verlengen.

Verstraete is dinsdag aan zijn negende aflevering toe. Daardoor nadert hij sterk op collega Freek Braeckman, die elf afleveringen lang meedeed en N-VA-voorzitter Bart De Wever, die in tien keer te zien was.

Samen met Geena Lisa neemt Verstraete het dinsdag op tegen Davy Brocatus uit Sterren op de Dansvloer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig