'Familie heeft nu duidelijkheid'
Elza Van Raemdonck Foto: rr
De familie van Elza Van Raemdonck, de 73-jarige vrouw uit Beveren die op 16 januari om het leven gebracht werd met messteken, reageerde met ontzetting op het feit dat Kim De Gelder verdacht wordt van de moord. Dat zegt de Dendermondse procureur des Konings Christian Du Four.
'De nabestaanden zijn echter ook opgelucht dat ze eindelijk duidelijkheid hebben over wie in aanmerking komt voor de feiten.'

Vrijdagavond 16 januari werd de 73-jarige Elza Van Raemdonck dood aangetroffen in haar woning. Net als bij de moorden in de kinderkribbe in Dendermonde had de dader een mes gebruikt. De bejaarde vrouw lag naast haar bed. Du Four bevestigt nu dat de speurders sterke aanwijzingen hebben dat Kim De Gelder de feiten heeft gepleegd.

'We kunnen niet zeggen welke aanwijzingen, maar ze zijn meer dan voldoende duidelijk. De moord werd dag op dag een week geleden gepleegd. Er is nog geen enkel verband ontdekt tussen Kim De Gelder en het slachtoffer. Ook daar zijn we op zoek naar een motief.'

Ooggetuigen zouden na de moord op de bejaarde vrouw een man rustig hebben zien wegrijden op een fiets. De verdachte van de steekpartij in de crèche ging er vrijdag ook op een fiets vandoor. In tegenstelling tot eerdere berichten zou er geen DNA gevonden zijn.

Raadsel

Het parket van Dendermonde stond voor een raadsel na de moord op Elza. Er was geen spoor naar het hoe en het waarom van de moord. Roofmoord werd uitgesloten, want er was niets gestolen uit de woning.

Jozef Heirman, de echtgenoot van de vrouw, werd als getuige voor een lang verhoor meegenomen door de speurders. Hij kon kort na het verhoor terug naar huis.

'Het waren doodbrave mensen', vertelt een buurman. 'Ze waren al 47 jaar getrouwd. Sindsdien wonen ze hier. Jozef en Elza hebben vijf kinderen, en onlangs werd nog een kleinkind geboren. Ik ken Jozef al die jaren als een bijzonder vriendelijke man en een harde werker. Eerst was hij landbouwer en later ging hij uit werken, tot zijn pensioen. Elza was al die jaren de perfecte huisvrouw'.

De vrouw werd zaterdag begraven.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig