Kwart Britten plundert spaarpot kinderen
Foto: rr
In een enquête in het Verenigd Koninklijk heeft bijna een kwart van de ouders (22 procent) erkend dat zij het spaarpotje van hun kinderen hebben aangesproken om dit jaar facturen te kunnen betalen, een onverwachte betaling te doen, de vakantie of de eindejaarsfeesten te betalen.
Niet minder dan 22 procent van de ouders hebben tussen 200 en 500 pond (222 tot 556 euro) spaargeld van hun kroost aangesproken, aldus het onderzoek deze maand bij 3.000 volwassenen door het peilingsinstituut OnePoll voor de verzekeringsmaatschappij Engage mutual.

Voor vier van de tien ouders die hadden gebrabbeld bij hun kinderen, kwam het erop aan facturen te betalen. Voor 20 procent was het geld nodig om onvoorziene autoherstellingen te doen, voor ongeveer 14 procent ter financiering van gezinsvakantie, 12 procent voor herstellingswerkzaamheden thuis terwijl 8 procent het geld heeft gebruikt om de eindejaarsfeesten te financieren.

Twee derde vertelde geen alternatief te hebben gehad om aan geld te komen, terwijl 13 procent geen enkele andere manier had om snel aan het benodigde geld te komen.