Dodental ingestorte flat Egypte stijgt naar 12
Reddingswerkers in de Egyptische havenstad Alexandrië hebben twaalf lichamen gevonden onder de puinhopen van een gebouw van elf verdiepingen dat maandag instortte. Drie mensen werden gered. Gevreesd wordt dat er nog tien slachtoffers onder het puin liggen.
De gouverneur van Alexandrië, Adel Labib, heeft intussen aangekondigd dat de families van de dodelijke slachtoffers omgerekend 2.500 euro krijgen, ook voor de gewonden is een bedrag voorzien.

In 1995 hadden de autoriteiten de afbraak van de twee laatste verdiepingen van het gebouw bevolen, omdat het niet beantwoordde aan de bouwnormen. Maar daar werd nooit gehoor aan gegeven, aldus de veiligheidsbronnen.

Volgens procureur-generaal werden de eigenaars ook verschillende keren aangespoord om renovatiewerken uit te voeren, maar door conflicten met de huurders kwam dat er niet van. De procureur vraagt de arrestatie van de eigenaars en de bouwpromotor die de renovatiewerken moest uitvoeren.

Dit soort ongelukken komt in Egypte vaak voor omdat de bouwnormen er dikwijls niet gerespecteerd worden. Het gebouw dat maandag instortte dateerde van 1978. De politie zei dat het aanvankelijk zes verdiepingen telde en dat er enkele jaren geleden vijf verdiepingen bovenop waren gebouwd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in