Mortselse familie verwelkomt derde kerstkindje
‘Nu stoppen we ermee, december zit vol’, grinnikt Peter De Meulemeester (37). Zijn echtgenote Tamara (31) beviel op kerstnacht iets na 1u dinsdagochtend, van een flinke zoon in het Mortselse Sint-Jozefziekenhuis. Siebe heet hij.
‘We hebben al twee kinderen. Romy (5) en Elias (3). En die zijn allebei ook rond kerstmis geboren. Romy op bijna hetzelfde tijdstip als Siebe, Elias op tweede kerstdag.’

De reden? ‘Iedereen vermoedt opzet. Maar daar is absoluut geen sprake van. Mijn vrouw en ik kloppen lange uren in onze kledingzaak in Mortsel. Eind maart, begin april nemen wij traditioneel een paar weken vakantie. En blijkbaar is dat telkens een zeer vruchtbare periode want het is steeds opnieuw raak’, aldus nog de fiere vader.

Al zeggen zijn vrouw en hijzelf in koor dat het nu genoeg is geweest. ‘December wordt voor ons echt wel een heel drukke maand. We hebben al afgesproken dat we de verjaardagen van de kinderen voortaan allemaal op 26 december vieren. Anders zijn we dagen aan een stuk bezig met te feesten.’

Voor de derde keer was het ook voor de familie De Meulemeester nagelbijten. ‘Zij zaten op kerstavond allemaal bijeen aan tafel, voor de derde keer aan het wachten op een telefoontje of een sms-bericht dat mijn vrouw bevallen was. Dat zorgt wel voor een heel aparte sfeer aan de feestdis, kan ik u zeggen.’ (wer)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in