Tientallen mensen vermist na instorten brug Nepal
Foto: epa
In het westen van Nepal zijn dinsdag tientallen mensen in het water terechtgekomen toen een hangbrug over een bergrivier instortte. Zeker vijftien mensen kwamen om het leven en 32 werden zwaargewond naar ziekenhuizen gebracht. De politie zei dat meer dan honderd mensen nog worden vermist. In Nepal zijn tientallen mensen in het water gevallen toen een hangbrug over een bergrivier instortte. Zeker 13 mensen kwamen om het leven en 22 werden zwaargewond naar ziekenhuizen gebracht. De politie zei dat tientallen, mogelijk meer dan honderd mensen worden vermist.
Er wordt gevreesd dat vooral ouderen en kinderen in het snelstromende water zijn terechtgekomen en zich zwemmende niet kunnen redden.

Het ongeluk gebeurde in het dorp Chunchu, 500 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu. Naar schatting liepen er vijfhonderd mensen over de brug over de rivier de Bheri toen die het begaf. De slachtoffers zijn pelgrims die op weg waren naar een religieus feest.

Honderden soldaten en politieagenten uit de nabijgelegen plaatsen Nepalgunj en Surkhet werden ingezet bij het reddingswerk, dat werd bemoeilijkt omdat het ongeluk plaatsvond in een zeer afgelegen gebied met weinig verharde wegen.

De politie denkt dat de kabels van de 120 meter lange hangbrug het begaven omdat ze het gewicht van honderden mensen niet aankonden. De regering laat het ongeval onderzoeken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in