Vastgoedplannen U2 vallen niet bij iedereen in de smaak
De plannen van U2 om in Dublin een grote toren te bouwen, vallen niet bij iedereen in de Ierse hoofdstad in de smaak. De U2 Tower, een glazen toren van 120 meter hoog aan de haven, moet de toeristische trekpleister van Dublin worden.
De U2 Tower moet de grootste van Ierland worden. August Partners, een maatschappij waarin Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen en U2-manager Paul McGuinness participeren, hebben mee het concept van de toren, die 200 miljoen euro moet kosten, bedacht.

De bouw van de toren moet de havenbuurt opwaarderen, maar een agentschap dat waakt over het Ierse patrimonium heeft een expertisestudie aangevraagd om de impact van de bouw te onderzoeken. Het agentschap wil dat het project van de Ierse rockband onderworpen wordt aan een openbare raadpleging.

Ook een ander ambitieus project, de renovatie van het Clarence Hotel, een hotel met vijf sterren uit 1852, doet de wenkbrauwen fronsen bij een deel van de bevolking. Bono en the Edge kochten het luxehotel in de jaren negentig. De U2-leden willen het hotel nog uitbreiden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in