Belgen gaven 557 miljoen euro uit in aanloop naar Kerst
Het weekend voor Kerstmis was weer een topperiode voor de handelaars in België. Op zaterdag, zondag en maandag werden bijna 10 miljoen elektronische transacties - dat zijn betalingen met de kaart en geldafhalingen - geregistreerd. Die transacties vertegenwoordigen een bedrag van meer dan 557 miljoen euro.
Dat meldt Atos Worldline, het bedrijf achter de Banksysterminals, dinsdag.

De transacties verliepen meer gespreid dan vorig jaar, toen kerstavond op zondag viel. Dit jaar konden de mensen nog op zaterdag, zondag én maandag gaan shoppen.

Zaterdag was de absolute topdag met bijna 4,25 miljoen elektronische transacties, net onder het record van 4,3 miljoen van vorig jaar. Zondag waren er iets meer dan 2 miljoen transacties, maandag waren het er 3,6 miljoen. In totaal waren de drie dagen goed voor exact 9.890.348 transacties.

Er werd dit jaar ook een record gebroken: dat van het aantal transacties per minuut. Op zaterdag, even voor 16.00 uur, verwerkte Atos Worldline op een minuut tijd 9.110 transacties. Het vorige record (8.882) dateerde van dezelfde zaterdag voor Kerstmis vorig jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in