Astana behoudt licentie in 2010
Foto: © BELGA
De kogel is door de kerk. Het Kazachse wielerteam Astana heeft zijn licentie voor 2010 beet. Dat vernam onze redactie uit goed bron en werd even later bevestigd door de ProTourcommissie van de UCI.
Astana moest een bankgarantie voorleggen voor zijn budget van 15 miljoen euro voor het licht op groen kreeg van de Internationale Wielerunie UCI. De vicevoorzitter van de Kazachse wielerfederatie Nikolai Proskurin had eerder gesteld dat dit moeilijk zou worden. De UCI zou nog niet in het bezit zijn van de bankgarantie, maar verwacht dat die elk moment komt.

Toch zou het dossier in orde zijn. Dat betekent dus dat Tourwinnaar Alberto Contador voor Astana blijft rijden als ook zijn eisen rond een verantwoord ethisch antidopingbeleid worden ingewilligd. Het is niet bekend of Contador op papier heeft dat Vinokourov de Tour niet rijdt.

Het nieuws dat Astana de ProTourlicentie behoudt, betekent quasi automatisch dat Quick Step, maar ook Garmin en Caisse d'Epargne achter het net vissen van de dubbele Tourwinnaar Contador