'Cécile Muller kwijnt weg in tehuis'
Foto: ©rr
Sinds Cécile Muller de organisatie van de Miss België verkiezing uit handen heeft gegeven, gaat het van kwaad naar erger met de oud-voorzitster. Volgens haar voormalige assistent kwijnt ze eenzaam weg in een verzorgingstehuis. Dat schrijft het weekblad Story.
Enkele jaren geleden gaf Muller de fakkel door aan Darline Devos. 'Het heeft Cécile veel moeite gekost om afscheid te nemen van Miss België. Het was haar hele leven', vertelt haar ex-assisent Danny Govers.

Maar intussen gaat het nog slechter met de vrouw die jarenlang het gezicht was van Miss België. 'Sinds vorig jaar sukkelt Cécile serieus met haar gezondheid. Ze kwam net terug van de verkiezingen van Miss Henegouwen, toen ze van de trein wilde stappen en viel', legt Govers uit.

Muller lag lange tijd in het ziekenhuis, want haar eerste heupoperatie mislukte. 'Cécile is nu volop aan het revalideren. Natuurlijk frustreert het haar dat lopen niet meer lukt. Maar ze heeft een heel sterke wil', weet Govers.

Volgens Govers is zijn vroegere werkgeefster bijzonder eenzaam. 'Er zijn weinig mensen die haar nog eens mee op stap nemen. In het tehuis heeft ze ook niet veel contact. Ze eet meestal alleen op haar kamer. Ik voel haar eenzaamheid. Als het aan haar lag, dan was ze al lang terug naar huis.'

De assistente van Mullers dochter Anne bevestigt dat ze er erg aan toe is. 'Er is weinig kans op beterschap. Door de breuken die ze heeft opgelopen, is ze gewoon iemand anders geworden. Haar geheugen lijdt hieronder.'