Bart De Pauw tekent exclusiviteitscontract bij VRT
Foto: vum
Bart De Pauw keert terug naar de VRT. De televisiemaker heeft een exclusiviteitscontract voor drie jaar getekend bij de VRT.In september kondigde de televiesieduizendpoot zijn vertrek aan bij productiehuis Woestijnvis.
De 40-jarige De Pauw gaat opnieuw een spelprogramma en een fictieserie maken voor de openbare omroep. Dat meldt de VRT dinsdag.

Volgens VRT-woordvoerster Diane Waumans gaat het om een televisiecontract. 'Daarbuiten mag Bart De Pauw in principe nog doen wat hij wil', luidt het. 'Bart zal bij ons een spelprogramma maken en een fictiereeks.' De fictiereeks wordt naar verluidt een reeks in het genre van 'Het geslacht De Pauw'.

De exclusieve samenwerking komt niet als een verrassing, want na zijn vertrek bij Woestijnvis kondigde De Pauw aan dat hij voor VRT zou blijven werken.

De Pauw begon zijn carrière in de jaren 80 als 17-jarige in de serie 'Meester hij begint weer'. Later maakte hij de cultserie 'Buiten de zone' voor de VRT. De grote doorbraak kwam er in 1996 met 'Schalkse Ruiters', dat hij maakte met Tom Lenaerts. Daarna volgde onder meer 'De Mol', dat bekroond werd met de Gouden Roos.

De voorbije jaren maakte De Pauw onder meer het komische programma 'Willy's en Marjetten', dat geen onverdeeld succes was en vroegtijdig werd afgevoerd. Hij schreef ook het scenario van 'Loft', de film die momenteel zeer goed scoort in de Vlaamse bioscopen.