Sang Hoon Degeimbre, van L'Air du Temps in Noville-sur-Mehaigne, mag zich dé Belgische chef van 2009 noemen. Na een extra punt van GaultMillau (18/20) krijgt hij vandaag ook een extra ster van Michelin (twee sterren).
De jonge chef die de moleculaire keuken op zijn manier interpreteert en een aanhanger van foodpairing is, wordt op deze manier beloond voor jarenlange inspanningen. Met foodpairing brengt hij na de wetenschappelijke analyse van aroma's verrassende ingrediënten samen.

Andere gelukkigen, met een ster, zijn La Paix in Anderlecht, Michel in Groot-Bijgaarden, 't Stoveke in Strombeek-Bever, Clandestino in Haasdonk, Sel Gris in Duinbergen en La Grappe d'Or in Torgny.

Michelin is dit jaar mild, maar niet spectaculair in zijn veranderingen. Het enige echte 'slachtoffer' is Le Pain et Le Vin in Ukkel dat zijn ster verliest.

Geert Van Hecke van De Karmeliet kan zich gelukkig prijzen. Na zijn afstraffing door GaultMillau behoudt hij bij Michelin de topstatus. Samen met Peter Goossens van Hof van Cleve is hij de enige Belgische driesterrenchef.