De Amerikaanse spurter Tyson Gay en de Ethiopische specialiste op de middellange afstand Meseret Defar zijn in Monte Carlo door de Wereldatletiekfederatie (IAAF) gekroond tot ’Wereldatleten van het Jaar 2007’.
Gay was de spurtkoning van het WK in Osaka. Hij won er goud op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter. In de verkiezing, gehouden via de website van de IAAF en bij officials van de organisatie, haalde hij het voor de Ethiopiër Haile Gebrselassie, die het wereldrecord op de marathon brak, en de Chinese wereldkampioen 110m horden Liu Xiang.

Defar was in Osaka de beste op de 5000 meter en scherpte tevens het wereldrecord aan op deze afstand. De Zweedse zevenkampster Carolina Kluft eindigde tweede in de verkiezing, de Kroatische wereldkampioene hoogspringen Blanka Vlasic moest genoegen nemen met de derde plaats.

Naast hun award kregen beide atleten een geldsom van 100.000 dollar (67.396 euro). Op de erelijst volgen Gay en Defar respectievelijk de Jamaicaan Asafa Powell en de Amerikaanse Sanya Richards op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig