Rellen in Parijse banlieue na dodelijk verkeersongeval
Aanleiding voor de onlusten was een aanrijding tussen twee jongeren op een minimotor en een politiewagen.
Na de dood van twee jonge motorrijders bij een botsing met een politiewagen is het zondagnacht in een Parijse voorstad tot zware rellen gekomen. Meer dan twintig politieagenten raaken volgens officiële cijfers gewond.
Een politiebureau en verschillende winkels werden vernield, meer dan twintig auto’s in brand gestoken.

Aanleiding voor de onlusten was een aanrijding tussen twee jongeren op zogenaamde minimotorfietsen en een politiewagen in Villiers-le-Bel, een twintigtal kilometer ten noorden van Parijs. De politie benadrukt dat het om een ongeval ging en niet om een achtervolging. De jongeren van vijftien en zestien jaar oud, die zonder helm onderweg waren, hadden geen voorrang verleend aan de agenten. Ze stierven op weg naar het ziekenhuis.

De gebeurtenis roept herinneringen op aan de zware rellen in de Parijse voorsteden in de herfst van 2005. Die werden toen veroorzaakt door de dood van twee jongeren die zich op de vlucht voor de politie in een elektriciteitskabine hadden verstopt en door een stroomstoot werden gedood. Destijds werden tijdens de drie weken durende rellen in totaal 10.000 voertuigen en 300 gebouwen in brand gestoken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig