DUBAI - De emir van Dubai heeft een schenking van maar liefst 464 miljoen dollar gedaan aan een scholingsprogramma voor kinderen uit achtergestelde landen.
De gulle gift van sjeik Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum komt bovenop de 473 miljoen dollar die al werd ingezameld voor de campagne 'Dubaï Cares', die op 19 september werd gelanceerd. Die campagne moet de Verenigde Naties helpen om tegen 2015 alle kinderen ter wereld de kans te geven op basisonderwijs.

'Het is nu prioritair te verzekeren dat de middelen op een doeltreffende en geschikte manier worden ingezet', zo verklaarde sjeik Mohammed bij het slotevenement van de campagne. 'Ik heb verschillende verantwoordelijken aangeduid om onze middelen te beheren, zodat wereldwijd miljoenen kinderen les kunnen volgen.'

In de loop van de campagne, die volgend jaar een vervolg krijgt, werd een hemd van de emir geveild voor 4,35 miljoen dollar. In mei had sjeik Mohammed al de creatie aangekondigd van een onderwijsfonds van 10 miljard dollar voor de Arabische wereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig