BRUSSEL - Het afgelopen weekend zijn op de Belgische wegen al minstens negen verkeersdoden gevallen.
Vrijdagavond al kwam een 24-jarige autobestuurder om bij een ongeval in Aalter (Oost-Vlaanderen). De man ging met zijn wagen uit de bocht en werd uit zijn voertuig geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Diezelfde avond kwam in Genk (Limburg) een 29-jarige motorrijder uit Opglabbeek om het leven ter hoogte van de afrit van de E314. Nog vrijdagavond is een 43-jarige motorrijder in Moeskroen (Henegouwen) overleden na een aanrijding met een personenwagen.

Zaterdag vielen er vijf dodelijke slachtoffers op onze wegen. Zo overleed een 83-jarige bestuurder uit Chimay zaterdag na een aanrijding op de N99 in Couvin (Namen). Bij een frontale botsing tussen een personenwagen en een vrachtwagen in Baudour (Henegouwen) is een 22-jarige automobiliste uit Bergen om het leven gekomen. Nog zaterdag is een 28-jarige vrouw uit Menen omgekomen bij een verkeersongeval in Kortrijk (West-Vlaanderen). Ze miste een bocht, belandde tegen een boom en stierf ter plaatse.

Zaterdagavond kwam in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) nog een motorrijder om het leven toen hij tegen een personenauto botste op de Sint-Truidersteenweg. De man bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In de deelgemeente Berchem van Kluisbergen kwam een 68-jarige fietsster onder een vrachtwagen terecht. Zij overleed in het ziekenhuis.

Bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Antwerpen raakte een 22-jarige vrouw uit Antwerpen zwaargewond. Toen de vrouw te voet wou oversteken in de Antwerpse Pothoekstraat, werd ze aangereden door een personenwagen. De dader pleegde vluchtmisdrijf.

In de nacht van zaterdag op zondag is in Dinant (Namen) een 41-jarige man uit Ciney met zijn wagen tegen een boom gebotst. De man, vader van vier kinderen, was op slag dood. In dezelfde nacht raakten een 13-jarige jongen en zijn vader levensgevaarlijk gewond bij een ongeval in Tielt (West-Vlaanderen). Ze waren met hun wagen tegen een geparkeerde vrachtwagen gebotst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig