GENT - De Zesdaagse van Gent loopt op zijn laaste benen. Traditioneel hielden organisatoren Patrick Sercu en Rob Discart op de slotdag een persconferentie om een evaluatie te maken. Er heerste euforie alom. Het Kuipke was immers vier dagen uitverkocht en ook op sportief vlak was deze 67e uitgave een voltreffer.
'Wij hebben volop topsport gezien in het Kuipke, dit tot genoegen van de vele wielerfans die ook nu weer massaal de weg naar hier vonden', stelde Patrick Sercu.

'Het wordt wellicht een duel tussen Risi-Marvulli en Keisse-Bartko voor de eindzege, al kunnen de Nederlanders Slippens-Stam nog misschien wat roet in het eten gooien. Wat mij bijzonder opviel was dat de 'oudjes' zoals Villa en dergelijke meer hier volop tot het bot gingen en zich dubbel plooiden voor hun jongere metgezel', vond Sercu.

'Ook de Toekomstzesdaagse was schitterend. De 'mannen van de toekomst' leverden een fantastische strijd. Een tegenvaller was wellicht de prestatie van het koppel Cavendish-Wiggins, nochtans het duurste duo van de Zesdaagse. Cavendish heeft deze Zesdaagse volledig onderschat en zette vooral tijdens de eerste nachten een ondermaatse prestatie neer', verklaarde de organisator.

'We zijn uitermate tevreden dat wij nog tot 2012 hier in het Kuipke terecht kunnen voor onze Zesdaagse. Ook positief is dat ons publiek steeds jonger wordt. Dat heeft wellicht te maken met de 'jonge goden' die zich meer laten gelden', stelde Patrick Sercu.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig