Van Cauwenberghe houdt onschuld staande
Een jaar na de storm rond PS-schandalen in Charleroi, zegt voormalig PS-topman Jean-Claude Van Cauwenberghe zondag in een interview met de krant La Dernière Heure dat het een moeilijke periode is geweest.
Hij herhaalt dat zijn partij hem heeft laten vallen, hij nooit door het gerecht is verhoord en zijn enige fout is geweest dat hij heeft gewerkt op basis van vertrouwen.

'Velen vergeten dat ik de stad heb verlaten in 1995. Toch blijft men op mijn huid zitten', zegt Van Cauwenberghe. Hij benadrukt dat 'hij niet had moeten werken op basis van vertrouwen'.

'Ik heb ontslag genomen omdat het om mijn mannen ging en omdat ik wat er gebeurd is niet heb kunnen beletten', aldus de politicus.

Van Cauwenberghe benadrukt dat hij echter niet van plan is om zijn 'vrijheid van denken en spreken te laten aantasten' en hij nog 'heel wat vrienden heeft', hoewel hij beseft dat zijn politiek gewicht zwaar is geslonken.

De politicus geeft toe dat het voor hem op menselijk vlak een moeilijke periode is geweest. 'Ik heb alles moeten geven en ben een ander leven moeten starten. Ik heb andere waarden moeten zoeken.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig